Nick Matthews Surveying
projects > new houses > batheaston    
Nick Matthews Surveying

Batheaston

House near Bath


Background

Replacement of an existing 1950’s bungalow set within the Green Belt and AONB which neither acknowledged nor responded to the spectacular views to the south west over the city of Bath.

Design

A key design objective was to create a private courtyard opening to the main view, without the imposition of cars. The slope of 2.5m across the site was accommodated by a series of four linked pavilions stepping up the hill, lifting the main open plan kitchen up to the highest part of the site to take full advantage of the views.

Technical

Traditional load bearing masonry walls are rendered Bath stone colour. A timber roof is supported on six contemporary stainless steel trusses over the open plan kitchen.


Designed by George Batterham, Nick Matthews
Built by Beanacre