Nick Matthews Surveying
projects > oak frames > chew valley    
Nick Matthews Surveying

Chew Valley

Farmhouse south of Bristol


Background

Our clients identified a need to expand the size of their kitchen to provide adequate dining space for their increasing family in a linear farmhouse.

Design

The new extension provides an excellent connection to the garden, whilst giving summer shading. The first floor bedroom was extended to provide a generous guest bedroom with balcony.

Technical

The oak frame was supplied and erected by a specialist framing company, and was later sandblasted. The remainder of the joinery has been carried out in native grown Douglas fir, to which an oil finish has been applied. Salvaged clay tiles were recycled on the roof, and large Welsh slate slabs laid on the floor.
Kitchen by www.dafurniture.co.uk
Oak frame by www.louismawgreenoak.com


Designed By Nick Matthews, Lynsey Graham
Built by Gillam and Chivers of Cheddar