Nick Matthews Surveying
projects > oak frames > chippenham    
Nick Matthews Surveying

Village near Chippenham, Wiltshire

Garden Room and Bedroom extension

Background
A kitchen extension had already been added to the rear north facing slope of this charming converted school. But the room had failed to connect easily to the garden, had limited dining and living space, and was very poorly lit.
Design
By demolishing part of the kitchen and the adjoining former school toilets, we created enough space to add a Garden Room extension onto the kitchen, as well as providing the owners with a new bedroom facing onto neighbouring farmland.
Technical
The Garden Room was built with a partial green oak frame, with glazing to the north and west facing onto the fields and garden. High level rooflights to both the Garden Room and Bedroom provide improved light and ventilation.
The project was constructed by P J Harrington, oak frame by Carpenter Oak & Woodland, and the interior completed by the owners.

www.carpenteroakandwoodland.com

Nick Matthews Nigel Kitchener