Nick Matthews Surveying
projects > extensions > bitton    
Nick Matthews Surveying

Bitton

Private house near Bath


Background

A very interesting project, involving the modernisation and refurbishment of the original cottage, which was phased to allow the owners to move in early.

Design

The modernisation was followed by the conversion of the existing small stone barn into two distinct work areas, with a staircase to a delightful first floor space. The final phase created a garden room on the west end of the cottage, together with the external covered link between the cottage and barn.

Technical

A level deck connection from the fully opening end doors provides a seamless link between the garden room and a small courtyard garden to the rear.


Designed by Nick Matthews
Built by FW Hawker & Son, Bath