Nick Matthews Surveying
projects > workplaces > photographic studio    
Nick Matthews Surveying

Professional Photographers Studio

Converted former Coach House


Background

A photographic studio was created from a Grade 2 Listed Coach House to a family residence for a professional photographer.

Design

The building was sensitively restored and converted to provide a ´black box` for shooting products and objects. Blackout blinds and shutters were used, enabling daylight to be introduced as required. Original features were retained including the garage doors, shutters and beams, whilst essential damp proofing and insulation works were incorporated into the project. A small spiral stairs leading to a first floor platform was introduced to provide office space, with a fully ventilated Darkroom leading off.

Technical

Heating and other services were ducted underground from the house.


Designed by Nick Matthews
Built by Arthur May of Thornbury