Nick Matthews Surveying
projects > listed > hackwood grange barns    
Nick Matthews Surveying

Listed Barns

Near Basingstoke, Hampshire


Background

This is part of a stunning group of buildings which once comprised a farm on the Hackwood Estate. The project involves the restoration and conversion of the larger barn into a dramatic open plan contemporary living space.

Design

Retaining the character of the former storage barn, only the end sections are converted into two-storey living spaces, leaving a large central open area complete with a dramatic hanging gallery and stairs.

Technical

The barn will be heated by ground source heat pumps using water extracted from and returned into the ground. Energy saving features are being incorporated, including high levels of insulation and LED based lighting.


Designed by George Batterham, Harry Whittaker
Building works by Goodall Barnard